Zoek in ons assortiment:Houd mij op de hoogte


Email:

Wijnhuizen
Historie
Azienda Zenato is eigendom van de familie Zenato.  Het was Sergio Zenato die in 1960 aan de wieg stond van het wijngoed. Zijn motivatie: liefde voor wijn en toewijding voor kwaliteit, kreeg hij van zijn vader vader Silvino mee. Dit familie bedrijf met haar diepgewortelde traditie is onlosmakelijk verbonden met de historie bezwangerde gebieden Valpolicella en Lugana.

De hele familie doet mee!
Sergio's vrouw Carla is verantwoordelijk voor het gezicht van Zenato. Ook de kinderen Nadia en Alberto zijn, mede dankzij hun vader overgoten met de liefde voor het wijnvak. Aberto, verantwoordelijk voor de Europese verkoop zegt: 'reeds vanaf de tijd dat ik een kleine jongen was wilde ik later niets liever dan wijnmaker worden.  Tijdens vakanties hielp ik mijn vader dag in, dag uit in de wijnkelder en in de wijngaard.' Nadia, verantwoordelijk voor de PR en de verkoop in de Italiaanse markt en de Verenigde Staten; 'Ons gemeenschappelijk doel is de allerbeste wijn maken van iedere wijngaard en tegelijkertijd de typische terroir naar voren te laten komen'.

De Azienda ligt midden in de province Veneto. De provincie die typerend is voor de 3 meest toonaangevende DOC wijnen van noord-oost Italië: Valpolicella, Soave en Amarone. 

Wereldfaam
Zenato mag zich tot de absolute top van het gebied rekenen. Niet voor niets worden diverse jaargangen bekroond met prestigeuze prijzen en geniet Zenato tot ver buiten de landsgrenzen hoog aanzien.
Wijnen
Zenato
Ripassa della Valpolicella

Het kleine broertje van de Amarone

Prijs per doos: € 90,00
Prijs per fles: € 15,00

Meer informatie | Bestellen


Zenato
Amarone della Valpolicella

Elegante volle rijpe rode wijn

Prijs per doos: € 177,00
Prijs per fles: € 29,50

Meer informatie | Bestellen


Zenato
Amarone della Valpolicella Riserva

Prachtige geconcentreerde wijn van zeldzame klasse

Prijs per doos: € 345,00
Prijs per fles: € 57,50

Meer informatie | BestellenTerug naar wijnlanden